De Franse aas Georges Guynemer sneuvelt op 11 september 1917

Georges Guynemer is op 24 december 1894 te Parijs, in het 16de arrondissement geboren. Via zijn moeder, Juilie Noémie Doynel de Saint-Quentin, is hij een afstammeling van de Franse koningen Lodewijk de 13de en 14de. Hij had een zwakke gezondheid. Zijn vader heeft hem moeten bijstaan om tot volwassenheid te komen.  Toen de Eerste Wereldoorlog uitbrak, wou hij in het leger gaan, maar wegens zijn zwakke gezondheid werd hij ongeschikt verklaard. Ondanks de inzet van alle kennissen van zijn vader, geraakte hij niet in het leger. Uiteindelijk, op 22 november 1914,  vond hij een plaats als leerling mechanieker in de luchtmacht, in Pau. Na twee jaar dienst, kwam hij op 11 september 1917 om in een luchtgevecht boven Poelkapelle. Zijn stoffelijk overschot en het wrak van zijn vliegtuig werden nooit teruggevonden. Hij is één van de bekendste Franse azen uit de EWO.

Toen hij stierf had hij de graad van kapitein en telde 53 gehomologeerde "kills" (overwinningen) en nog eens 30 vermoedelijke overwinningen. Hij vloog op verschillende types Franse vliegtuigen, zoals Morane-Saulnier, Nieuport en de meest bekende SPAD (VII, XII, XIII). Hij overleefde 7 vliegtuigcrashes. Hij heeft carrière gemaakt in "Escadrille n° 3"  (MS 3 (uitgerust met  Morane Saulnier vliegtuigen); N3 (uitgerust met Nieuport vliegtuigen) en tenslotte SPA 3 (uitgerust met SPAD vliegtuigen)), of "Escadrille des Cigognes", de Ooievaars, de jachteenheid met de meeste overwinningen van de Franse luchtmacht tijdens de EWO.

Eén van de SPAD vliegtuigen (SPAD VII n° 254) waarmee hij gevlogen heeft is nog steeds te bewonderen in het Musée de l'Air et de l'Espace bij Parijs (Bourget), in Frankrijk.