Tweetalig programma van de Majestic Cinema, Noordlaan, 62 te Brussel, voor de week van 3 tot 9 augustus 1917. Tijdens de bezetting, ging men naar de bioscoop om er de bevoorradingsproblemen enigszins te vergeten.


De Amis des Oeuvres hebben van 12 tot 16 augustus 1917 een groot liefdadigheidsbazaar in het Rood Klooster georganiseerd. Ondanks het wisselvallig weer, kenden de kermisattracties een groot succes. Het reizend theater kende een waar triomf dankzij de aanwezigheid van acteurs die zeer geliefd zijn bij het Brussels publiek, zoals onder meer Mevrouw Deltenre.

In augustus 1917, werd een landelijk liefdadigheidsfeest in het Josaphatpark te Schaarbeek ten voordele van het Oeuvre de l'Habillement des Orphelins de nos Soldats georganiseerd. Het kende heel wat bekijks dankzij de vele komische attracties, zoals bv de "Tribunal Excentrique", waar geestige rechters U dagvaardden en over U een oordeel velden.

Op zondag 5 augustus 1917 werd er een groot zwemfeest met een liefdadigheidsdoel, langs het kanaal ter hoogte van de Marly in Neder-over-Heembeek, door de Cercle Les Amis des Oeuvres georganiseerd. De Royal Sport nautique de Bruxelles en de Cercle de Natation de Bruxelles hebben een handje toegestoken. Er was veel volk om naar een zwem-, naar een duikwedstrijd en naar een waterpolo match te kijken.

Op een zonnige zomerse dag, baden Britse zeelui in de Egeïsche Zee. Op de achtergrond herkennen we de pakketboot RMS Mauretania, sister ship van de gezonken Lusitania, tot transportschip omgevormd.

Ontspanning tussen twee gevechten. Australische soldaten spelen voetbal.

Op de square Marie-Louise werd een visserswedstrijd gehouden ten bate van het liefdadigheidswerk voor de voeding. Verscheidene lijnvissers deden er aan mee.